Kun leffassa sai vielä käydä: JoJo Rabbit

Märskyn opiskelijoille ja opettajille pyritään järjestämään joka lukuvuosi jonkinlainen opettavainen elokuvaelämys. Yleensä elokuvat ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin tai viittaavat historiallisiin tapahtumiin. Tapahtuma liitetään lisäksi Unesco-ASP-kurssiin yhtenä osasuorituksena. Ikimuistoisen elokuvaelämyksen järjestämisessä avustaa opiskelijakunnan hallitus (OPKH).

Vuonna 2020 elokuvaksi valikoitui JoJo Rabbit. Elokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan. Se kertoo yksinäisestä saksalaispojasta JoJosta, jonka elämä mullistuu, kun selviää, että hänen yksinhuoltajaäitinsä piilottelee ullakolla nuorta juutalaistyttöä. JoJon täytyy kohdata vahva kansallismielisyytensä, ja apunaan hänellä on ainoastaan hänen mielikuvitusystävänsä Adolf Hitler.

Elokuva on hyvin erityislaatuinen ja oikeastaan sanoin kuvaamaton. Elokuvaa pidetään kunnianosoituksena ihmisyyden mahdollisuudelle, vapaalle tahdolle ja hyvyydelle. Elokuvassa on hyvin sekoitettu komediaa vakaviin ja haasteellisiin asioihin.

Teksti ja kuvat: Emma Helosvuori

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments