Märsky karanteenissa: etäopiskelun haasteet

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila luo monia haasteita myös opiskeluun. Opiskeleminen kotoa käsin vaatii enemmän organisointia, itsekuria ja motivaatiota. Tähän blogipäivitykseen tiivistän haasteet, joita olen itse kohdannut etäopiskelussa, jotta sinä voit välttää ne.

Järjestyksen ylläpitäminen 

Työpöytäni on koko ajan sotkuinen ja tavarat epäjärjestyksessä. Monta tuntia kotona kestäneen koulupäivän jälkeen motivaatio ei enää riitä järjestyksen ylläpitämiseen.

Etätyöpäivän aikana työpiste voi räjähtää…

Opiskelun tauottaminen

Kotona opiskelun rytmittäminen on haasteellista ilman koulussa järjestettäviä taukoja. Koko koulupäivä saattaa kulua koneen ääressä paikallaan istuessa. Säännölliset tauot ovat unohtuneet täysin etäopiskelussa. 

Koulun ja vapaa-ajan erottaminen

Etäopiskelussa koulu on koko ajan ympärilläni. Koulupäivä voi venähtää iltaan asti, koska mikään ei enää erota koulua ja kotia toisistaan. Vapaa-ajalle jää paljon vähemmän aikaa.

Kofeiinijuomien runsas kulutus

Päivän kofeiiniannostukseni on noussut runsaasti etäopiskelun myötä. Kotona kahvia voi keittää koko ajan lisää tai jääkaapista ottaa energiajuomia kahvin makuun kyllästyessä. 

Tiedostamalla epäkohdat niistä voi yrittää päästä eroon!

Teksti: Miressa Mäkelä

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments