Märsky karanteenissa: parhaat opiskeluvinkit vol 2!

Nykyisen koronatilanteen takia koko maailmassa on jouduttu tekemään erilaisia erikoisjärjestelyjä, jotka vahvasti vaikuttavat meidän jokaisen arkeen: ihmisten liikkumista on rajoitettu, urheiluhalleja suljettu ja kouluissa siirrytty pääosin etäopetukseen. 

Etäopiskelu voi olla opiskelijasta riippuen joko haastavaa tai sitten jopa lähiopetusta suotuisampaa. Jos oppii helpoiten lukemalla ja käymällä asioita itse läpi, ei etäopiskelu luultavasti koidu kovin vaikeaksi.

Tämän postauksen loppuun olemme koonneet vinkkejä opiskeluun, jotka olemme itsekin todistaneet toimiviksi.

Omia kokemuksiamme etäopetuksesta

Meidän osaltamme etäopetus on lähtenyt hyvin käyntiin ja tavallaan pidämme nykyisestä opiskelutavasta, kun saa olla kotona, eikä ole kiire juosta tuntien välillä luokasta toiseen. Märskyssä oli jo muutenkin remontti meneillään ja se hankaloitti vielä enemmän liikkumista ja olemista koulussa, joten arki on helpottunut huomattavasti etäopetuksen myötä. On kyllä pakko myöntää tässä vaiheessa, että on hieman jo ikävä kouluun. Eniten kaverit ja hyvä ilmapiiri houkuttelevat kouluun palaamista, joskus on tylsää vain istua yksin kotona ruudun takana ja kuunnella opettajan monologia. Siinä saattaa jopa nukahtaa vahingossa…

Kurssin tavoitteita ja opetusta  on kokemuksemme mukaan helppo seurata ja aikataulussa pysyminen on jopa ehkä hieman helpompaa nykyisissä olosuhteissa kuin aiemmin. Verkko-opiskeluympäristö on tehty niin helpoksi ja yksinkertaiseksi käyttää. Käytämme pääsääntöisesti opiskelun pohjana Google Classroomia ja tapaamme Google Meet -palvelussa, joka on erittäin helppokäyttöinen. 

Vinkkejä!

Hyvältä etäopiskelijalta täytyy löytyä itsekuria ja jaksamista tehdä kurssitehtävät ajoissa. Nyt kun loppukokeilla ei ole yhtä suurta painoarvoa kuin aiemmin, kannattaa nähdä enemmän vaivaa tehtäviin, joilla ei aiemmin ole ollut niin suurta merkitystä.

Vaikka kotoa ei nyt tarvitsekaan lähteä minnekään, kannattaa silti pitää kiinni hyvästä arkirytmistä. Näin opiskelukin tuntuu paljon mieluisammalta ja jää paljon aikaa myös muille tärkeille asioille, kuten urheilulle! 

Vaikka nykyisen tilanteen varjossa urheilemisesta on saattanut tulla vaikeampaa, erityisesti meille urheileville märskyläisille, kannattaa silti käydä aina opiskelujen välillä vaikka kävelyllä. Oman lajin tavoitteista on hyvä pitää mahdollisimman hyvin kiinni, jotta pääsee taas helposti mukaan kun tämä nykyinen tilanne on ohi. On hyvä myös keksiä omia soveltavia tapoja treenata ja pitää motivaatio yllä. Sen lisäksi, että urheilemalla pysymme kunnossa, pysyy mielikin virkeänä uuden tiedon vastaanottamista varten.

Pysykää terveinä ja toivottavasti vinkeistä on apua kotoa käsin opiskeluun!

Teksti: Alina Shor ja Jenni Kiviharju

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments