Ei se ollutkaan niin kamalaa

Xiaojian ja Loviisa

Me olemme Xiaojian Keinänen ja Loviisa Laulainen, Märskyn ensimmäisen vuosiluokan opiskelijoita. Haimme molemmat urheilulinjalle ja myös pääsimme sinne. Xiaojian harrastaa purjehdusta, ja Loviisa pelaa pesäpalloa.

Parasta koulussa on ollut uudet ihmiset, mahdollisuus yhdistää koulunkäynti ja urheilu ja uudet vapaudet opiskelussa. Peruskouluun verrattuna lukio on ollut paljon vapaampaa. Suunnittelemme itse omat lukujärjestyksemme ja aikataulutamme arjen ja opiskelun. Toisaalta lukiossa joutuu ottamaan enemmän vastuuta ja työmäärä on suurempi.

Odotimme innolla ja kauhulla kesäkuun 13. päivää, jolloin yhteishaun tulokset julkaistiin. 

Kun saimme tietää, että pääsimme Märskyyn, olimme iloisia ja helpottuneita, sillä tämä oli ollut unelmamme jatko-opiskelun ja urheilun suhteen. 

Suhtauduimme koulun alkuun hieman ristiriitaisin tuntein. Toisaalta odotimme innolla sitä, mitä lukion alku pitäisi sisällään, mutta myös jännitimme koulun alkua ja olisimme toivoneet, että kesäloma jatkuisi vielä. Pitkät yöunet ja rauhalliset aamut ovat jääneet pois koulun alun jälkeen. Monesti herätyskellon soidessa ei toivo muuta, kuin että saisi vain jäädä sänkyyn jatkamaan unia. 

Ensimmäinen päivä lukiossa hieman jännitti meitä. Mietimme, minkälaisia ihmisiä tapaisimme ja sopeutuisimmeko lukioelämään. Aluksi emme tienneet yhtään, mitä pitäisi lukiolta odottaa. Jännitti, kun tutut ihmiset eivät olleet ympärillä. Myös erilaiset ennakko-odotukset askarruttivat. 

Olimme kuulleet Märskystä paljon hyvää, mutta lajipöytäjärjestelmä ja tuleva remontti huolettivat. Täällä ollessamme kuitenkin remontti ei ole ollut este meillekään, ja pidempi ruokailumatkakin vain virkistää. Se tuo vaihtelua päivään. Olemme hieman kateellisia Hattulantiellä ruokaileville, sillä siellä on paremmat ja monipuolisemmat ruokavaihtoehdot. Kuitenkin myös Nilsiänkadun ruokala on täyttänyt vatsamme joka päivä. 

Erityisesti olemme pitäneet siitä, että opettajat ja muu kouluhenkilökunta ovat olleet mukavia ja meitä on kehotettu kysymään asioista, joita emme ymmärrä tai tiedä. Koulun tukiverkosto on tuntunut toimivalta. Aina pyytäessään saa apua. 

Olemme molemmat olleet ensimmäisen jakson ajan yleisvalmennuksessa, jossa olemme viihtyneet hyvin. On ollut hauskaa treenata eri lajien kanssa, ja on opettavaista tehdä treeneissä asioita, joita ei oman lajin treeneissä tulisi tehtyä.

Yläkerran trooppinen ilmasto ja luokkien tukala kuumuus ovat tuntuneet tuskallisilta. Pitkät jonot ruokalassa ovat aiheuttaneet kiirettä ja toisinaan jopa tunneilta myöhästymistä.

Loppujen lopuksi opiskelumme Mäkelänrinteen lukiossa on lähtenyt mainiosti käyntiin. 

Teksti: Loviisa Laulainen ja Xiaojian Keinänen

Kuva: Helmi Inget

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments