Aidosti hyvää huumoria

Pari kuukautta sitten viimeinenkin joululahjani tuli käyttöön, kun Roope Salmisen ja Ernest Lawsonin Putoillaan-show rantautui Keravalle. Parituntinen show piti sisällään paljon huumoria ja hyviä vitsejä. Tunnelma oli rento ja kaikilla oli hauskaa. Illan aikana yleisö sai osallistua esitykseen ja pohja sketseille muodostuikin täysin yleisön ehdotuksista.

Show perustui kokonaan improvisaatioon, eikä mitään ollut käsikirjoitettu etukäteen, vaan kaikki tapahtui koko ajan livenä ja siinä hetkessä. Se lisäsi mielenkiintoa ja erilaisuutta, sillä vastaavanlaisia kiertueita ei ole ennen järjestetty. Moneen sketsiin ehdotettiin ajankohtaisia aiheita, ja saatiin mukaan pientä Kerava – Tuusula-kilpailuakin.

Show’n periaatteena on erilaiset tekniikat, joilla lähdetään tekemään sketsiä. Salmisen ja Lawsonin käyttämissä tekniikoissa tarvittiin esimerkiksi erilaisia musiikkityylejä, elokuvagenrejä sekä ammatteja. Yksi tekniikka oli sellainen, että Salminen poistui lavalta ja Lawson kyseli yleisöltä julkisuuden henkilöitä ja asioita, joista kyseinen henkilö voisi tiedottaa lehdistötilaisuudessa. Ehdotusten joukosta valikoitui Iivo Niskanen, joka oli ryöstänyt pankin. Sitten Salminen saapui takaisin lavalle ja tiedotustilaisuus alkoi. Roopen tehtävänä oli keksiä Ernestin kysymysten avulla, kuka hän oli ja mitä hän oli tehnyt. Myös yleisö pääsi lavalle, ja eräs katsojista pääsikin treffeille Ernestin kanssa. Samalla Roope kertoi Ernestille tunnetiloja, joilla hänen täytyi vastata kysymyksiin.

Yleisö nauroi koko parituntisen esityksen ajan hervottomasti, eikä kenelläkään varmasti ollut tylsää. Itse ainakin viihdyin erittäin hyvin ja olisin mielelläni katsonut show’ta vielä pari tuntia lisää. Salminen ja Lawson ovat ehdottomasti ammattilaisia, ja oli ilo seurata heidän työskentelyään, sillä vaikka olisi tullut hankala paikka, molemmat osasivat toista lukemalla selviytyä siitä ilmekään värähtämättä. Suosittelen tällaista komediashow’ta kyllä ihan kaikille, sillä se toi todella paljon piristystä tavallisen arkiviikon keskelle!

Teksti ja kuvat: Oona Montonen, kulttuurikurssilainen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments