Piristystä koeviikkoon Kiasmasta

Keväällä osa kulttuurikurssilaisista matkasi Kiasmaan, ja itse lähdin sinne jo toista kertaa tänä vuonna. Näyttelyt olivat ilokseni vaihtuneet, ja paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä tulikin nähtyä.

Näyttely on avoinna 15.9. asti.

5. kerroksessa oli esillä Shoplifter-taiteilijanimeä käyttävän Hrafnhildur Arnardóttirin mielenkiintoinen koko ison tilan läpi kiemurteleva karvahörhelötaideteos, jonka katseleminen ja tutkiskeleminen oli yllättävän mielenkiintoista ja rauhoittavaa. Värien suuri määrä ja kirkkaus piristivät kummasti kiireisen koeviikon keskellä.

4. kerroksessa oli mielenkiintoinen ja erilainen näyttely. Se perustui lähes kokonaan näyttelyssä kävijöihin, ja monet taideteoksista olivat toiminnallisia, joissa ihmiset itse pääsivät luomaan teoksen. Hauskoja tilanteita ja ihmetystä herätti teos, jossa kävijä laittoi kuulokkeet korviinsa, astui lavalle ja teki, mitä ikinä kuulokkeista sanottiinkaan. Tämä taideteos oli siis joka kerta erilainen, sillä sen toteuttaminen riippui täysin niistä, joille kuulokkeista tuli ohjeita.

Ote Iiu Susirajan näyttelystä.

2. kerroksessa oli esillä Iiu Susirajan näyttely, jonka eriskummallisia valokuvia ihmetellessä vierähti tovi jos toinenkin. Suurin osa teoksista oli valokuvia, joissa Susiraja esiintyi itse oudoissa ja tavallisesta poikkeavissa miljöissä. Mukana oli kuitenkin muitakin taideteoksia, kuten yllä olevassa kuvassa näkyvät peruukeista tehdyt mopit. Näyttely herätti paljon kysymyksiä ja osaa taideteoksista oli melkein mahdoton ymmärtää, mutta ne olivat kuitenkin todella mielenkiintoisia juuri erilaisuutensa takia.

Kokonaisuudessa kaikki näyttelyt olivat oikein kiinnostavia, ja niitä olisi voinut kierrellä vielä paljon kauemminkin. Vaikka taidemuseot voivat kuulostaa tylsiltä paikoilta, suosittelen kuitenkin kaikkia käymään Kiasmassa, sillä sen näyttelyt osaavat yllättää aina!

Teksti ja kuvat: Oona Montonen, kulttuurikurssilainen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments