Kummittelua Oopperan lavalla

Kylmät väreet kulkevat vieläkin selkääni pitkin, kun mietin tuota upeaa Oopperan kummitus -musikaalia, jonka kävin yhdessä äitini kanssa katsomassa joulukuun puolessa välissä. Synkkä maanantai-ilta sopi loistavasti esityspäiväksi, kun tunnelmaan oli ehtinyt latautua jo matkalla Oopperatalolle.

Oopperan kummitus -musikaali kertoo nimensä mukaisesti kummituksesta, joka piinaa pariisilaista oopperataloa. Musikaalin on luonut Andrew Lloyd Webber. Kummitus on naamioitunut mies, Erik, joka asuu oopperatalon alla olevissa kellareissa. Hän ihastuu oopperan nuoreen tanssijaan, jolla on salaisia lahjoja laulun suhteen. Oopperan kummitus päättää opettaa nuoren tanssijan, Christinen, oopperalaulajaksi ja haluaa tehdä tästä oopperan kirkkaimman ja suurimman tähden. Kummitus tulee kuitenkin mustasukkaiseksi, kun Christine tapaa erään esityksen jälkeen nuoruuden ihastuksensa. Kolmiodraama on valmis alkavaksi.

Mieleeni musikaalista jäi erityisesti pääosien esittäjät, Hanna-Lina Vosa ja Kevin Greenlaw, jotka suunsa avatessaan sulattivat sydämeni. Molempien laulutaito oli päätä huimaavaa, ja Oopperan kummitus -musikaalin tunteelliset ja synkätkin kappaleet olivat piste i:n päällä.

Esityksessä huikeaa olivat myös loistavasti toteutetut lavasteet. Portaat, joita pitkin Kummitus ja Christine astelivat kohti Kummituksen majapaikkaa olivat kekseliäästi toteutettu ja tunnelma näyttämöllä oli hyvin aito. Esitystä täydensivät upeasti soitettu musiikki ja Kansallisbaletin tanssijat, jotka omalla ammattitaidollaan toivat esitykseen loistavan mausteen.

Esitys jätti hyvän mielen.

Esitystä ei todellaan kehuta turhanpäiväisestä, vaan se on jokaisen kehun ansainnut täysin. Haluaisin ehdottomasti nähdä Oopperan kummituksen uudestaan, mikäli mahdollisuus siihen tulee. Suosittelen lämpimästi kaikille, vaikka ei olisi koskaan aikaisemmin käynyt oopperassa.

Teksti ja kuvat: Siiri Turunen, kulttuurikurssilainen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments