Mielipide: Maskit katoavat ruokailussa

Syyslomaa ennen tehty päätös siitä, että toisen asteen kouluissa tulisi ottaa käyttöön maskit, herättävät monia eri mielipiteitä. Kuitenkin maskisuositus on otettu hyvin vastaan kouluissa, niin myös Märskyssä. Luokissa ei aina pystytä takaamaan turvavälejä, minkä vuoksi mielestäni onkin ihan hyvä käyttää maskia. Ruokailut ovat kuitenkin ongelma, vaikka niitäkin on yritetty porrastaa. Ruokala on pieni, ahdas ja oppilaita on paljon, eikä maskeja tietenkään voi pitää päällä syödessä. Tässä kohtaa siis maskien idea turvata itseä ja muita katoaa täysin. Kouluissa tulisi tehdä muutoksia ruokailun suhteen, jotta ruokailut voidaan pitää turvallisina.

Suurin osa märskyistä käyttää hienosti maskia niin julkisissa kulkuvälineissä, aulassa, luokissa kuin kulkiessaan ympäri koulua. Se luo jollain tavalla turvallisuuden tunnetta, silloin kun Onnentien rappukäytävä on täynnä juuri tunneilta päässeitä oppilaita. En itse alussa edes havahtunut ruokalaan liittyvässä asiassa. Nyt kuitenkin huomaan, että siellä ollaan ihan kuin sillit purkissa ja sylkipisarat lentelevät päivän juoruja kertoessa. Maskeja suositellaan käytettävän silloin, kun turvavälejä ei pystytä pitämään – eikä niitä ruokailussa pystytä pitämään. Kaiken loogisuuden mukaan myös maskeja pitäisi silloin käyttää ruokailussa, mutta eihän silloin kukaan syödä pystyisi. Pitäisikö siis ruokailun toteuttamiseen keksiä muita ratkaisuja, jotta turvavälit voitaisiin säilyttää maskien käytön estyessä?

Kuvassa ensimmäisen vuosikurssin Onni Äijälä. Ruokala oli jo tyhjentynyt siinä vaiheessa, kun Onni meni syömään ja otti maskin pois.

Teksti ja kuva: Lotta Lehtoila

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments