Märsky karanteenissa: katselusuosituksissa 5 Netflix-sarjaa

Kun korona-arki on muuttunut rutiiniksi ja etäopeiskelu alkaa sujua, on erilaiset suoratoistopalvelut kovemmalla käytöllä kuin koskaan. Joko tuntuu siltä, että kaikki on katsottu? Ei hätää, lue tarkasti kuratoidut katseluvinkit!

Top 5 sarjasuositukset Netflixistä

5. Ensisilmäyksellä (How I met your mother)

Ensisilmäyksellä on huikea komediasarja. Karanteenin aikana erittäin piristävää huumoria sisältävässä sarjassa on jopa 9 kautta, joten jaksot eivät ihan heti lopu. Sarjassa seurataan yhden kaveriporukan mukaansatempaavaa elämää. Sarjan ehdoton vahvuus on se, että hahmot on tehty hulvattoman hauskoiksi ja myös jollain tapaa samaistuttaviksi. Suosittelen tätä sarjaa kaikille huumorin ystäville ja heille, jotka ylipäätään nauramisesta tykkäävät.

4. Pukumiehet (Suits)

Pukumiehiä on vaikea luokitella minkään tietyn kategorian sarjaksi. Siinä yhdistyy lähinnä draama ja huumori. Kokeneen asianajajan tulisi sääntöjen mukaan palkata hänelle Harvardista valmistunut asianajaja, mutta hän sattumalta tapaa pojan ilman minkäänlaista tutkintoa ja palkkaa hänet. Sarjassa seurataan heidän elämäänsä asianajotoimistossa sekä siviilielämässä. Tämän lisäksi he yrittävät salailla kyseistä sääntörikkomusta. Suosittelen sarjaa kaikille lukioikäisille ja vanhemmille. Pukumiehet on etenkin varsin opettava ja kiinnostava, jos harkitset oikeudellista uraa.

3. Sunderland ´til I die

Ensimmäinen kahdesta urheiludokumenttisarjasta esittelee englantilaisen jalkapallosuurseuran Sunderlandin murheellisen tarinan. Dokumenttisarja alkaa 2017 kesästä, jolloin Sunderland oli juuri pudonnut Valioliigasta portaan alemmas mestaruussarjaan. Sarja käsittelee kausia 2017-2018 ja 2018-2019. Sarjassa pääsee seuraamaan ammattiseuran toimintaa sisäpiirin näkökulmasta. Sarjassa seurataan omistajien, johtajien, valmentajien ja erityisesti pelaajien elämää. Suosittelen sarjaa kaikille urheilijoille ja penkkiurheilijoille. Varsinkin jos joukkuelajit, varsinkin jalkapallo, kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti katsoa.

2. Urheilutähdestä tappajaksi: matka Aaron Hernandezin mieleen

Toinen urheiludokumentti on vielä paljon synkempi. Se kertoo Aaron Hernandezin elämästä ja siitä, miten hänestä tuli tappaja. Hernandez pelasi uransa aikana yhdessä maailman seuratuimassa urheilusarjassa NFL:ssä. Sarjassa tutkitaan tapausta, jossa Hernandezia syytetään murhasta, joka oli tehty kesken NFL-kauden. Tämä dokumenttisarja on erittäin mielenkiintoinen moneltakin kantilta. Kukaan ei ole koskaan ollut näin suosittu urheilija ja murhamies samaan aikaan. On myös erittäin mielenkiintoista kurkistaa Hernandezin ajatuksiin ja menneisyyteen. Suosittelen sarjaa erityisesti kaikille urheilun ystäville. Sarja voi myös olla kiinnostava, vaikka urheilu ei olisi lähellä sydäntä.

1. Rahapaja

Ykkösenä on totta kai megasuosioon yltänyt Rahapaja. Sarjasta on tullut neljä kautta, josta uusin tuli noin kuukausi sitten. Nyt on hyvä mahdollisuus katsoa uusin kausi, jos edelliset on jo nähty. Jos taas ei ole edellisiä kausia nähnyt, niin nyt on neljä loistavaa kautta katsottavana. Espanjalainen jännityssarja ja sen hahmot vetävät mukaan heidän tiivistunnelmaisiin ryöstöihin. Sarjan idea on loistava ja sarjan hahmoja on vaikea olla rakastamatta, minkä takia Rahapaja on yksi lempisarjani koskaan. Suosittelen sarjaa ihan kaikille. En ole vielä törmännyt ihmiseen, joka ei olisi sarjasta tykännyt, joten telkkarit auki ja Netflix päälle!

Teksti: Juho Räsänen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments