Märskyn musikaali on täällä!

Kyllä, musikaalin takana on Märskyn musikaalikurssi, jota vetävät äidinkielen opettaja Tiina Salmi ja musiikin opettaja Jouni Haapakoski. Kurssilla valmistettiin ja tehtiin musikaaliesitys aina käsikirjoituksesta asti itse. Lue lisää musikaalin teosta ja taustoista!

Täytyykö minun olla musikaalinen, jotta voin osallistua musikaalin tekoon?

Vastaus tuli Tiinalta suoraan: “Riittää, kun on olemassa.” Kaikennäköistä tekemistä löytyy lavastuksessa, puvustuksessa, näyttelemisessä sekä laulamisessa. Esitykseen tarvitaan paljon myös taustalla työskenteleviä ihmisiä.

Miksi osallistua kurssille?

Kurssi on monipuolinen: siellä saa kirjoittaa näytelmää, pääsee esiintymään ja kokeilemaan näyttelemistä. Edellinen musikaali oli niin mahtava, että myös uuteen musikaaliin on osallistuttava. Nämä ovat musikaalikurssilaisten mietteitä siitä, miksi he päättivät osallistua kurssille.

Jouni suosittelee kurssia näin: “Kurssi on ainutlaatuinen, koska se tehdään käsin ja itse. Ei samanlaista tilannetta tule välttämättä löytämään uudestaan. Siinä pääsee lisäksi muokkaamaan Märskyn kulttuuria. Olen hämmentyneen iloinen, mille suunnalle käsikirjoitus on lähtenyt.”

Tiina kuvailee musikaalikurssia tähtitaivaalliseksi. Jouni kertoo sen olevan aivan mieletön mahdollisuus tehdä aivan jotain muuta, mitä yleensä on tottunut tekemään. Oppilaat kuvailevat musikaalia Märskyn stereotypioita rikkovaksi, vastakkainasettelua sisältäväksi sekä ennennäkemättömäksi spektaakkeliksi.

“Kurssissa parasta onkin itse musikaalin teko, uusien hyvien ystävien saaminen sekä muistot yhteisistä hetkistä”, oppilaat kertovat.

Kurssi huipentuu itse musikaalin esittämiseen. Esitys esitetään päivänäytöksenä koululle. Lisäksi yritetään järjestää myös iltanäytös. Musikaaliesitystä markkinoidaan vanhemmille, tutuille sekä tuiki tuntemattomille, jotta hekin pääsevät nauttimaan tästä ennennäkemättömästä spektaakkelista.

Musikaalin nimi on Taiteiden pelikenttä, ja sitä esitettään seuraavasti: 6.5. klo 9.45 ja klo 19.00 sekä 7.5. klo 12.00 ja klo 19.00. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Teksti ja kuvat: Niini Toivola ja Emmi Kölhi

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments