UUTISIA MÄKELÄNRINTEEN LUKIOSTA: Saksalaisia vieraita koululla 9.- 13.1.

 

Menossa kiipeilemään

Teksti: Venla Kokkinen ja Paula Sarkkinen
Kuvat: Mervi Moisala

Koulussamme vieraili 9.1.-13.1.2017 opettajia ja opiskelijoita ystävyyskoulustamme Potsdamista Friedrich Ludwig Jahn -urheilukoulusta ja sain olla heidän oppaanaan….

Olin vastaanottamassa opiskelijoita koulullamme maanantai-iltapäivänä. Esittelimme heille koulua, tutustuimme toisiimme ja söimme yhdessä. Nuoret olivat todella kiinnostuneita Märskyn toimintatavoista, laajasta kirjosta eri lajien urheilijoita ja Märskyjen arjesta. On aina innostavaa tavata nuoria, jotka elävät toisessa maassa ja kulttuurissa ja joiden elämä on kuitenkin kovin samanlaista. Ystävyyskoulu on mielenkiintoinen yhteys ja vierailut koulujen välillä silmiä avaavia kokemuksia. Unesco-oppaana kansainväliset tuttavuudet ja parhaimmillaan jopa ystävyydet ovat mahdollisia. (Venla Kokkinen)

Olin vastaanottamassa opiskelijoita maanantaina koululla sekä tiistaina ratikka-ajelulla. Maanantaina kiersimme koulua pienissä ryhmissä ja esittelimme paikkoja saksalaisille. Koulumme näyttäminen saksalaisille oli hauskaa, sillä he esimerkiksi ihailivat kuntosalia ja nauroivat suomen kielelle. Kiertelyn jälkeen söimme ja rehtori esitteli tarkemmin kouluamme.

Ylhäällä ollaan!
Aamupalalla koulussa

 

 

 

 

 

 

 

 

Saksalaisnuoria uimahallilla yksilöllisen harjoittelun ohjauksessa

Tiistaina olimme ratikka-ajelulla. Pienissä ryhmissä lähdimme eri suuntiin, mutta päämääränä oli Temppeliaukion kirkko. Matkan varrella esittelimme muun muassa Olympiastadionin, Hesperian puiston, Oopperatalon, Kansallismuseon ja lopuksi Temppeliaukion kirkon. Temppeliaukion kirkon jälkeen kävelimme kauppakeskuksien läpi Aleksanterinkadulle ja sieltä ratikalla takaisin kouluun.

Oli mukavaa kierrellä Helsinkiä ratikalla ja kertoa englanniksi paikoista. Yllätyin siitä, kuinka potsdamilaiset reagoivat kauppakeskuksiin ja olivat innostuneita niistä. Kielimuuri oli hieman esteenä, sillä me emme puhuneet saksaa, mutta uskon, että saksalaiset ymmärsivät selkeää ja helppoa englantia ja saivat hyvän käsityksen Helsingistä. (Paula Sarkkinen)

Kaksi potsdamilaista opettajaa ja yksi oppilas
Temppeliaukion kirkossa
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments