Sähköisten ylioppilaskirjoitusten kenraaliharjoitukset 6.4.2016

Kenraaliharjoitus I
Kuva: Anne-Eeni Avell

Sähköisiä ylioppilaskirjoituksia harjoiteltiin auditoriossa keskiviikkona 6.4. Nyt jäljiteltiin todellista tilannetta niin hyvin kuin mahdollista. Rehtorilla oli Ylioppilastutkintolautakunnan sinetillä suljettu kuori, jossa ei tällä kertaa ollutkaan tehtäväpapereita vaan tehtävien purkukoodi. Sen jälkeen kun kokelaat olivat buutanneet koneensa ja olivat abittijärjestelmässä, he pääsivät valitsemaan, minkä kokeen halusivat tehdä.

Salissa oli rauhallinen tunnelma, ja suurimmalla osalla kokelaista kaikki näytti sujuvan ongelmitta. Jotkut opiskelijat eivät onnistuneet heti buuttaamaan konettaan, mutta ongelmista selvittiin.

Tehtävät eivät olleet mullistavan erilaisia kuin ennen, mutta nyt oli käytetty kuvia ja videoita, mikä elävöitti kokeita ja ehkä helpotti keskittymistä. Koetehtäviä voi tarkastella ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla, tässä suora linkki.

Opiskelijat tuntuivat yleisesti ottaen olevan tyytyväisiä harjoituskokeeseen ja heistä oli ihan mukavaa päästä kokeilemaan koetta etukäteen. Jotkut opiskelijat olivat huolissaan siitä, katoavatko heidän vastauksensa, jos tulee jokin tekninen häiriö. Tämä tuli testattua, kun yksi opiskelija joutui kesken kokeen vaihtamaan konetta. Järjestelmä oli tallettanut kaikki aikaisemmat vastaukset, ja kokeen jatkaminen sujui helposti.

Kuva: Anne-Eeni Avell
Kuva: Anne-Eeni Avell
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments