Urhea-hallin uusi yleisurheilualue tarjoaa huippuolosuhteet harjoitteluun

Yleisurheilualueelta löytyy neljän radan juoksusuora, jonka päällysteenä on todella nopea Mondo. Rata yltää kahdella ulommaisella radalla jopa 138 metriin, mikä mahdollistaa yli sadan metrin vetojen juoksemisen hallissa. Kaikilla neljällä radalla 60 metrin vetojen juokseminen onnistuu. Nopeusharjoitteluun alueen puitteet soveltuvat erinomaisesti. 

Alueen tarjoamat harjoittelupaikat eivät rajoitu vain juoksusuoraan, vaan alueelta löytyvät lisäksi vielä hiekkalaatikko sekä heittoseinä. Seiväshyppyyn tarvittavia olosuhteita hallista ei valitettavasti löydy, mutta muuten kaikkien yleisurheilulajien harjoittelu onnistuu. 

Tilavalta heittopaikalta löytyy lukuisa kattaus heittolajeihin tarvittavia välineitä – löytyy kaiken painoisia kiekkoja, keihäitä ja kuulia. Hyvin sijoitettu ja iso hiekkalaatikko mahdollistaa hyppäämisen molemmista suunnista sekä kahdella vierekkäisellä radalla. 

Koko yleisurheilualueen alustana toimii Mondo, joka antaa hyvät olosuhteet juoksulajien ohella myös hyppy- ja heittolajien harjoitteluun. Kyseessä ei kuitenkaan ole sama heittäjien alla mureneva Mondo-alusta kuin Tokiossa, vaan sama alusta kuin juuri uusitulla Helsingin Olympiastadionilla.  

Kokonaisuudessaan alue tarjoaa huikeat puitteet pääkaupunkiseudun urheilijoille kehittää itseään. Uusi alue helpottaa Märskyssä opiskelevien yleisurheilijoiden arkea siten, että lajiharjoittelua varten ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle kaupunkia.

Teksti ja kuvat: Simeon Vorselman ja Johannes Mäkelä

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments