Märsky tutuksi – esittelyssä kemian opettaja Tuula

Märskyn kemian opettaja Tuula Sorjonen kertoo haastattelussa, miten hän päätynyt opettajaksi ja mikä on parasta Märskyssä ja kemiassa. 

Miten Tuula on päätynyt kemian opettajaksi Märskyyn? Jo ala-asteelta asti matematiikka on ollut Tuulan mieleen. Matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa häntä kiehtoo järjestelmällisyys ja ratkaisukeskeisyys. Sattumalta yläasteen luokanohjaana toimi kemian ja fysiikan opettaja, joka edelleen lisäsi Tuulan innostusta kyseisiin aineisiin.

Lukiossa opinnot tietysti jatkuivat. Lukion jälkeen suunnitelmissa oli lääkis, johon Tuula ei ensimmäisellä haulla päässyt. Tästä seurasi välivuosi vuodeosastolla työskennellen. Lopulta Tuula hylkäsi suunnitelmat lääkiksestä päästessään aloittamaan opiskelut kemian laitoksella. Opettajan tutkinnon Tuula suoritti lisänä kemistin tutkintoon opiskelujen aikana työllistymisen varmistamiseksi lama-ajan Suomessa. Opetustaustaa löytyy myös urheilusta ja leikkikoulusta. 

Tuula on ollut opettajana yläasteella ja lukiossa, joissa hän on opettanut  lyhyttä matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa. Märskyssä hän kuitenkin toimii ainoastaan kemian opettajana muutamaa fysiikan kurssia lukuun ottamatta.

Nuori Tuula kemian pauloissa.

Mikä on parasta kemiassa? Tuulan mielestä kemiassa parasta on ongelmien ratkaisujen yllättävyys. Kemia yllättää aina. Vaikka kemiaa tutkitaan paljon ja tutkimuksia toistetaan, tulokset voivat aina yllättää. Lisäksi parasta on opiskelijoiden yllättävät kysymykset, joista saa uusia näkökulmia.

Mikä on parasta Märskyssä? Parasta on Märskyjen asenne. Märskyssä yleinen asenne opiskeluun on loistava. “Kun tehdään, tehdään kunnolla.”

Miten korona-tilanne on vaikuttanut Tuulan opetustyöhön? Etäopetus ei ole Tuulan mieleen. Kun oppilaita ei näe luokassa, on vaikea astia yleistä ilmapiiriä. Lisäksi kynnys kysyä kysymyksiä kasvaa, kun oppitunti pidetään etänä eikä kysymyksiä voi kysyä Tuulan kiertäessä luokassa. Siitä on tietysti haittaa myös opiskelijalle. Ryhmätöiden ja kokeellisten töiden teko on myös hankalaa.

Mitä terveisiä Tuula lähettää kaikille kemiaa opiskeleville märskyläisille? Kiitos innokkuudesta ja mielenkiinnosta kemian opiskelua kohtaan. Töihin on aina mukavaa tulla, kun luokassa on hyvä  tekemisen meininki.

Teksti: Sinna Salmela

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments