Märsky tutuksi – esittelyssä erityisope Killy

Mitä erityisopettajan työhön kuuluu? Mikä on parasta Märskyssä työskentelyssä? Miten erityisopettaja auttaa opiskelijoita? Haastattelin Märskyn erityisopettajaa Killy Saloa tavoitteena saada Killyä tutummaksi märskyläisille.

Miten Killy päätyi erityisopettajaksi? Killyn ura opettajana sai alkunsa luokanopettajan opinnoista, jotka lopulta suuntautuivat liikuntaan ja erityisopetukseen. Killylle on kertynyt kokemusta opettamisesta lukio-opetuksen lisäksi peruskoulusta. Erityisopetuksessa kiinnostavaa on ongelmien ratkaisu ja erilaiset oppimistyylit, joiden pariin Killy on erityisopettajana päässyt. 

Millaista Killyn työ on? Killy ei niinkään kutsuisi ammattiaan erityisopettajaksi, vaan sen sijaan oppimisen valmentajaksi. Hän auttaa opiskelijoita kaikessa oppimiseen liittyvissä asioissa. Kun opiskelija tarvitsee apua tai neuvoja oppimiseen liittyvissä asioissa, kuten vinkkejä tehokkaampiin oppimistapoihin, Killy auttaa muun koulun henkilökunnan kanssa yhteistyötä tehden löytämään jokaiselle oman tavan opiskella. Toinen tärkeä tehtävä on huolehtia erityisjärjestelyistä sekä kurssi- että ylioppilaskokeissa. Näitä voivat olla muun muassa pidennetty koeaika.

Tiesitkö, että Killy on koulumme vauhtihirmu?

Mikä on parasta Killyn työssä? Parasta on yhteistyö opiskelijoiden kanssa. Kun opiskelija tarvitsee apua, alkaa yhteistyö opiskelijan sekä muun henkilökunnan kanssa. Yhteistyö ja luottamus tekee Killyn työstä ihan parasta.

Killy Märskyssä: Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu Märskyssä erityisen hyvin. Joskus se voi kuitenkin aiheuttaa haasteita opiskelussa. Killy kokee ymmärtävänsä urheilijoita hyvin oman urheilu taustansa ansiosta. 

Mistä Killyn löytää? Missä Killy voi auttaa? Paras tapa päästä rauhassa juttelemaan Killyn kanssa on varata aika opojen ja erityisopettajan sähköisestä ajanvarauksesta, joka löytyy Wilman pysyvistä tiedotteista. Lisäksi yhteyttä voi myös ottaa Wilma-viestillä tai huikata nopeat asiat ja kuulumiset aina, kun sattuu Killyyn koululla törmäämään. “Aina voi vetää hihasta, kun on asiaa”, sanoo Killy.

Kun tuntuu että opiskelut eivät etene, lukeminen ei suju, asiat eivät jää mieleen, motivaatiossa on ongelmia tai mitä tahansa muu asia painaa mielessä, voit olla yhteydessä Killyyn. Ratkaisut ovat usein yksinkertaisia ja pelkkä huolen ääneen sanominen voi auttaa. Killy voi auttaa missä tahansa pienessäkin asiassa ja mielellään mahdollisimman ajoissa ennen kuin huoli kasvaa. Killy auttaa ratkaisemaan huolia ja ohjaa opiskelijat tarvittaessa opojen tai muun henkilökunnan luo. Killy luo saa aina saa tulla yksin tai vaikka kaveriporukalla!

Teksi: Sinna Salmela

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments