Märsky tutuksi – esittelyssä virka-apulaisrehtori!

Haastattelimme Märskyn virka-apulaisrehtoria Anne-Eeni Avellia tarkoituksenamme saada Anne-Eeniä tutummaksi märskyläisille. Tiedätkö sinä, mitä kaikkea virka-apulaisrehtorimme tekee? Annoimme Anne-Eenin kertoa alkuun itsestään märskyläisenä. Hen mainitsee olleensa talossa jo parikymmentä vuotta ja tehneensä nykyisiä hommia jo kymmenisen vuotta.

Miten Anne-Eeni päätyi Märskyyn? Hän kertoo kulkeneensa tyypillistä nuoren polkua eli kokeilleen vaikka mitä. Anne-Eenin polku alkoi kouluttautumalla fysioterapeutiksi ja opiskelemalla liikunnanohjausta urheiluopistossa. Sieltä hän suuntasi Opettajankoulutuslaitokseen eli OKL:ään, mistä hän valmistui luokanopettajaksi. Sekään ei vielä riittänyt, vaan seuraavaksi Anne-Eeni suuntasi suorittamaan opinto-ohjaajan ja englannin kielen opintoja. Anne-Eeni päätyi alakoulun ja yläkoulun kautta lukioon.

Aina iloinen Anne-Eeni tunnetaan positiivisuudestaan Märskyssä.

Anne-Eenin tyypilliseen työviikkoon kuuluu paljon kiirettä. Viikkoon sisältyy paljon kokouksia, opiskelijatapaamisia sekä välttämättömät rutiinityöt, jotta arki rullaisi sulavasti niin opettajilla kuin oppilaillakin. Anne-Eeni vetää myös erilaisia projekteja mm. tutor-toimintaa, Åren laskettelureissun ja Märskyn sometiimiä.

Mistä Anne-Eeni pitää tai ei pidä työssään? Ehdottomana ykkösenä on koulun ihmiset. Opiskelijat, opettajat ja koko muu henkilökunta jaksavat innostaa aina työhön. “Märskyn ja työn innostus lähtee kanssaihmisistä aina”, Anne-Eeni sanoo. Ikävänä asiana Anne-Eeni nostaa asiat, joihin itsellä ei ole vaikutusvaltaa, vaikka halua vaikuttaa olisi.

Entä mistä virka-apulaisrehtorimme unelmoi? Märskyn silmin yksi suurimmista unelmista haaveista on jo paljon huomiota saanut urheiluhallin rakennus kampusmuotoon sekä koulurakennuksen remontointi. Henkilökohtaisena haasteena Anne-Eeni kertoo ilmoittautuneensa ensi kesän puoli-teräsmiesmatkaan. Lähitulevaisuuden tavoitteina on kehittää Märskyn toimintaa opiskelun ja urheilun näkökulmasta. Tarkoituksena on entistä toimivampi malli, joka auttaa urheilijoita suoriutumaan paremmin unohtamatta kuitenkaan akateemisia tuloksia.

Kun kysyimme, onko Anne-Eeni vielä kymmenen vuoden päästä Märskyssä, saimme tietenkin positiivisen vastauksen.

Teksti: Artturi Paavola ja Otto Brusiin

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments