Lisänäyttöä liikunnan osaamisesta – lue lisää liikuntadiplomista

Puheviestinnän kurssilla (ÄI07) tehtävänämme oli suorittaa haastattelu vapaavalintaisesta aiheesta. Päätimme haastatella Märskyn liikunnanopettajaa, Anna-Maria Lehtosta, lukion liikuntadiplomi-kurssista. Lukion liikuntadiplomi koostuu erilaisista testeistä, noin 8-15 sivun mittaisen tutkielman kirjoittamisesta sekä portfolion tekemisestä. Portfolioon kuuluu yhtenä osana erityisosaamisen näyttö valitsemassaan lajissa tai harrastuneisuuden osoittaminen.

Kyseinen kurssi on mahdollista suorittaa 2. ja 4. jaksossa. Jotta kurssin voi suorittaa, on ennen sitä täytynyt käydä vähintään neljä lukion liikunnan kurssia.

Valitsimme tämän aiheen, koska se kiinnostaa kumpaakin. Alisa suoritti liikuntadiplomin syksyllä ja Taru on suunnitellut suorittavansa kurssin keväällä. Haluamme myös tuoda lukion liikuntadiplomia esille, jotta mahdollisimman moni liikunnasta kiinnostunut saisi intoa suorittaa todella hyödyllisen ja mielekkään kurssin.

Alisa suoritti liikuntadiplomia 2. jaksossa. Erityisosaamisen näyttönä toimii video kilpailuista. Tutkielman aiheena on Joukkuevoimistelu – lajin merkitys, kilpailuun valmistautuminen ja monipuoliset vaikutukset.

Kysyimme Anna-Maria Lehtoselta, tutummin Anskulta, muutaman kurssiin liittyvän kysymyksen.

Miten liikuntadiplomi-kurssi suoritetaan?

“Liikuntadiplomin pystyy suorittamaan, kun on käynyt neljä liikuntakurssia. Siihen ilmoittaudutaan ja tehdään paljon töitä yhden jakson aikana. Hyvä paketti teoriaa ja käytäntöä”, vastaa Ansku innokkaasti.

Voiko kuka tahansa suorittaa tämän tai kenelle suosittelisit tätä kurssia?

Ansku toteaa: “Kuka tahansa voi suorittaa. Saa hyvän paperin, jolla voi vaikka hakea kesätöitä, näyttää, että on ollut aktiivinen liikunnassa. Etenkin opettajaksi ja liikunta-alalle hakiessa siitä on hyötyä.”

Mitä mieltä itse olet kurssista?

“Sitä on kiva vetää, koska siellä on ihmisiä, joita oikeasti kiinnostaa liikunta”, Ansku myöntää.

Kauanko olet pitänyt kurssia?

“Niin kauan kun diplomia on voinut suorittaa eli aika kauan!” naurahtaa Ansku

Teksti: Alisa Talasma ja Taru Viinikka, kuva: Emma Dubb

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments