Kuplafutista Märskyssä

 

Mikä tapahtuma?

Mäkelänrinteen lukion ja Pohjois-Haagan yhteiskoulun opiskelijoiden välinen kuplafutis-ottelu Kumpulan kentällä maanantaina 27. päivä elokuuta 2018.

Mikä oli lopputulos?

Tiukan kamppailun jälkeen PHYK voitti ottelun selkein lukemin rökittäen Märskyä. Tappio oli Märskyille todella karvas, varsinkin rehtori Vesa Vihervälle.

Väliaika-show? Mikä?

Kyllä! Jokaisella huikealla ottelutapahtumalla kuuluu aina olla väliaikashow, joten niin meilläkin oli. Väliaikashow’ssa Märskyn opettajat kilpailivat Mäkelänrinteen lukion tyrmäävimmän opettajan tittelistä. Opettajien tehtävänä oli keilata opiskelijakeiloja kuplapallot päällä. Yllätysvoittajaksi selviytyi historian ja yhteiskuntaopin opettaja Laura Nyyssönen kaataen kaikki 10 opiskelijakeilaa.

Miten kaikki sai alkunsa?

Viime keväänä opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Siiri sai idean urheilulukioiden välisestä yhteisestä tapahtumasta. Märskyn opiskelijakunnan hallitus ideoi keväällä tapahtumaa ja päätti ottaa yhteyttä PHYK:in opiskelijakunnan hallitukseen. Hallitukset tapasivat keväällä muutamaan otteeseen ja näin syntyi kuplafutis-ottelutapahtuma Märsky vs PHYK.

Mitä tapahtuman järjestäminen vaati?

Tapahtuman järjestelyt tosiaan alkoivat jo viime keväänä. Aluksi tarvittiin porukka, joka tapahtumaa lähti järjestämään. Kun porukka oli kasassa, alkoi suunnittelu. Tapahtuman tuotanto – aikataulut, tilavaraukset, työnjako ja koko muu organisointi – oli täysin opiskelijoiden käsissä. Keväällä hyvin suunniteltu tapahtuma ei syksyllä enää paljoa vaatinut vaivannäköä. Matkaan tuli kuitenkin muutamia muuttujia, kun tapahtumapaikkaa siirrettiin tapahtumaa edeltäneellä viikolla. Hyvin suunniteltua tapahtumaa oli kuitenkin helppo lähteä muuttamaan lyhyelläkin varoitusajalla.

Missä asioissa järjestäjänä onnistuitte?

Onnistuimme luomaan tapahtuman, jossa korostui koulujen välinen yhteistyö ja yhteishenki. Opiskelijat tuntuivat nauttivan tapahtumasta ja tapahtumatuottajana se on paras asia, mitä voi kokea. Iloiset opiskelijat tapahtumapaikalla tapahtuman aikana olivat huikea näky.

Mitä tapahtumasta jäi mieleen?

Tapahtumien järjestämisessä ei kaikki aina mene suunnitelmien mukaan, mutta siihen täytyy sopeutua ja varasuunnitelma täytyy aina olla takataskussa. Pitää myös olla joustava ja uskoa omaan tekemiseen.

 

Teksti: Siiri Turunen

Kuvat: Tapio Hyvönen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments