Monikulttuurisuuden päivä 6.2.

Märskyssä järjestettiin tiistaina 6.2.2018 koko koulun tapahtuma, jonka teemoina olivat rasismin vastaisuus, tasa-arvo, yhdenmukaisuus ja monikulttuurisuus. Kouluumme saapui vieraaksi Michaela Moua, joka on entinen koulumme opiskelija. Hänet valittiin viime vuonna vuoden Märskyksi ja hän toimii nykyään ihmisoikeusaktivistina. Lisäksi saimme vieraiksemme myös henkilöitä, joilla oli eri uskonnollinen tai etninen tausta – edustajat juutalaisesta, ortodoksisesta ja evankelisluterilaisesta seurakunnasta, islamin uskosta sekä inarin- ja koltansaamelaisista.

 

Tapahtumaan sisältyi Mouan puhe rasismin vastaisesta työstään, muiden vieraiden haastattelu heidän kokemastaan rasismista ja syrjinnästä ja välissä oli mausteena koulun musiikin kurssien esityksiä. Näin saamelaisten kansallispäivänä oli hyvä herätellä niin opiskelijoiden kuin opettajienkin ajatuksia siitä, kuinka kohtelemme toisia ihmisiä ja miten voimme vaikuttaa asioihin yhteiskunnassa. Niin kuin Moua sanoi, aktivismi ei vaadi suurtekoja. Jos uskaltaa sanoa mielipiteensä ääneen, joka poikkeaa muiden mielipiteistä, ja ottaa näin kantaa epäoikeudenmukaisuuden kitkemiseksi, voi mieltää itsensä aktivistiksi. Me kaikki Märskyt olemme erilaisia, mikä tekee koulustamme rikkaamman!

Teksti: Eerika Kuurne
Kuvat: Alisa Talasma

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments