TEKSTI JA KUVA: TUULI HEIKKILÄ JA OSKARI KAUPPI
Haastattelimme ruokapalveluvastaavaa Janne Kettusta.
Miksi valitsit tämän ammatin?
-Olen jo lapsesta asti pitänyt ruuanlaitosta ja leipomisesta.
Minkälainen koulutus tähän ammattiin vaaditaan?
-Ammatillinen koulutus ja jos haluaa päästä eteenpäin urallaan niin ammattikorkeakoulu.
Minkälaisia asioita kuuluu työpäivääsi?
-Työn organisointi, johtaminen, raaka-ainetilaukset ja kahvilatyöskentely. Aikalailla kaikkea.
Hyviä ja huonoja puolia koulukokkina olemisessa?
+ Näkee työn tuloksen heti, saa tehdä käsillä töitä, asiakaspalvelu ja työllistää hyvin.
-Fyysisesti raskasta, tehokkuus eli tarvitsisi enemmän aikaa.
Näin vanhempana näkee enemmän hyviä puolia.
Tehdäänkö kaikki ruoka itse?
-Melkein kaikki tehdään itse. Paitsi pyörykät, ohukaiset ja mantelikala.
Kuinka kauan olet työskennellyt täällä ja missä olet ollut aikaisemmin töissä?
-Olen aloittanut Märskyssä syksyllä 2011. Työskentelin sitä ennen Vantaan kansainvälisessä koulussa.
Mikä on lempiruokasi täällä Märskyssä?
-Broilericurry ja kirjolohikiusaus.