Enpä olisi uskonut, mihin tapaaminen johti

Otsikko on on tärkeä osa tekstiä. Se määrittelee pitkälti sen, viitsiikö alkaa lukea ensinkään. Muun muassa tästä ja monesta muusta asiasta puhui tiistaina 15.5.2018 ÄI6-kurssille kutsumani Arno Kotro.

Otsikossa on vieläpä totuuspohjaa. Istuin viime syksynä Kisahallissa odottelemassa tytärtäni treeneistä ja joutessani korjasin esseitä. Yhtäkkiä näkökenttääni ilmestyi mies, jonka toki tunnistin Kotroksi. Hän esittäytyi ja osoitti myötätuntoa tekemisiäni kohtaan. Aloin välittömästi avautua siitä, kuinka vaikea opiskelijoiden on tajuta hyödyntää omaa kokemustaan ja olla ylipäänsä jotakin mieltä asioista. Siihenpä Kotro, että hän voisi tulla kouluumme kertomaan kirjoittamisesta. Kenties hän ammattikirjoittajana ja kantapään kautta oppineena osaisi puhutella opiskelijoita oikeasta vinkkelistä.

Palasin tarjoukseen kevään lämmitellessä, ja ilokseni saimme sovittua vierailun sellaisella kaavalla, että opiskelijat lukevat sivustolta arnokotro.fi vähintään kolme tekstiä ja kehittelevät niiden pohjalta tai niistä huolimatta mitä tahansa kysyttävää vieraalta. Näin tapahtui. Kotro kiitteli tunnin tunnelmaa ja hyviä kysymyksiä, ja näyttipä siltä, että opiskelijat saivat vieraasta paljon irti. Tämän osoittaa palaute, jonka antia tässä:

  • Mielenkiintoinen, antoisa, ajatuksia herättävä ja kiinnostava vierailu, kivaa vaihtelua tavallisille tunneille. Sai myös paljon hyviä vinkkejä kirjoittamiseen.
  • Kotron kertomat tarinat kirjoittamisesta ja elämästä muutenkin olivat kiinnostavia ja jänniä.
  • Hyvä puhuja, hyvä tunnelma, hyvä vierailu.
  • Hyviä perusteluja käytännön esimerkkien avulla.
  • Motivoi oppimaan paremmaksi kirjoittajaksi!
  • Mielenkiintoinen tunti ja puhuja. Oli hauska saada kuulla kirjailijan mielipiteitä ja näkemyksiä.
  • Erittäin innostava puhuja. Alan varmasti lukemaan enemmän.
  • Hän oli pätevä sekä karismaattinen puhuja, joka antoi hyvin konkreettisia esimerkkejä, kuinka parantaa kirjoitustaitoja.

Nyt tämä kaikki siirtyköön myös käytäntöön. Minä lähden tarkistelemaan metodejani.

Teksti: Susan Virkkunen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments