Märskyn tytöt pronssille Helsingin lukioiden välisessä turnauksessa 2016

TEKSTI: HENNA RAATIKAINEN

KUVAT: ANNA-MARIA LEHTONEN

Märskyn jalkapallojoukkueen vaihtelevan menestyksen jälkeen tytöt lopulta pääsivät osallisiksi finaalipeleihin. Finaaleihin oli edennyt Märsky, Phyk, Brändö sekä Herttoniemen yhteiskoulu. Arpa päätti, että ensin vastakkain olisivat Märsky ja Brändö.

img_0694

Ensimmäinen peli alkoi Märskyn puolelta hieman ennakkoluuloisesti, sillä edellinen peli Brändöä vastaan päättyi 12-0. Nyt Märskyllä oli kuitenkin joukkueessa kolme uutta pelaajavahvistusta ja Brändön pelitaktiikka tunnettiin joillan tasolla, joten lähtötilanne ei olisi ihan sama kuin viime pelissä. Märskyn tytöt lähtivät peliin joka tapauksessa varmalla asenteella, niin kuin ennenkin. Alkupeli kääntyi jälleen Brändön eduksi heidän tehdessään heti pelin alkuun kaksi maalia. Märskyn puolustus oli kuitenkin vahva, joten Brändö ei maalin eteen päässyt helposti. Märsky sai luotua paljon hyviä maalipaikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä ja toimivalla syöttelyllä. Tytöt saivat myös toimitettua muutaman pallon Brändön verkkoon. Märskyn tyttöjen peli toimi hyvin, mutta niin toimi myös Brändön, joten loppujen lopuksi peli päättyi lukemiin 2-7 Brändön voitoksi. Näin Brändö lähti pelaamaan kullasta Phykiä vastaan ja Märsky sai vastaansa Herttoniemen tytöt.

img_0695

Seuraavan pelin voittaja saisi turnauksesta pronssia ja toinen joukkue jäisi ilman mitalia, joten molemmat joukkueet lähtivät jännittyneesti peliin. Peli alkoi Märskyllä vahvasti heti alussa tehtyjen maalien ansiosta. Märskyn pelitaktiikka toimi hyvin Herttoniemen tyttöjä vastaan, ja maalille saatiin luotua useita maalipaikkoja. Toiselle puoliajalle lähdettiin Märskyn johdossa, ja tämä toi tytöille itsevarmuutta pelata vielä vahvemmin ja viimeistellä pelin voitto. Herttoniemen tytöt saivat kuitenkin väliajalla lisää intoa peliin, ja näin he pääsivät Märskyn maalille, ja vähitellen he kirivät maalieroa kiinni. Tämä toi peliin runsaasti lisää jännitystä, ja molemmat joukkueet tiesivät, että nyt täytyisi pelata kunnolla, jos mieli teki voittaa. Pelin viimeiset minuutit olivat jännittäviä Märskyn johtaessa vain yhdellä maalilla. Pronssi oli hyvin lähellä, mutta jos Herttoniemi tekisi yhden maalin, saattaisi peli kuitenkin kääntyä vahvan alun jälkeen Märskyn tappioksi. Pelaajat juoksivat loppupelin tarmokkaasti kentän päästä päähän yrittäen saada maalia oman joukkueen hyväksi. Lopulta kuitenkin tuomarin pilli soi ja peli ratkesi Märskyn tyttöjen voitoksi 5-6. Helsingin lukioiden välinen jalkapalloturnaus päättyi lopulta Brändön voittoon, Phykin hopeaan ja Märskyn pronssiin.

Märskyn tyttöjen peli eteni tasaisesti koko turnauksen ajan välillä häviten ja välillä voittaen. Joukkuehenki oli hyvä, ja kaikki pääsivät vaikuttamaan omaan pelipaikkaansa halutessaan. Pieniä loukkaantumisiakin turnauksen peleissä nähtiin, mutta Märsky ei lannistunut vaan jatkoi tarmolla eteenpäin. Joukkueen valmentajana toiminut Anna-Maria Lehtonen kannusti tyttöjä niin voitoissa kuin tappioissakin ja piti muutenkin joukkueen hyvin kasassa.

Kiitos Märskyn joukkueen tytöille sekä valmentajalla hyvästä turnauksesta!

img_0702

img_0700

Märskyn joukkueen pelaajat:

Alanko Anni
Hakanen Saara
Karvonen Anna
Koivumäki Sanna
Kojo Sonja
Kuronen Veera
Puijola Nea
Raatikainen Henna
Reinikainen Oona
Sarkkinen Paula
Turunen Siiri
Wikström Rosa
af Forselles Mona

Finaali peleissä mukana myös:

Isokääntä Riina
Isokääntä Ronja
Kainulainen Elli

 

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of