Berliinin leirikoulu 2016

 

Berliini 2016
Kuva: Wille Gröhn

Teksti: Elisa Soldan 14d

Minulle jäi mieleen kaikin puolin todella positiivinen kokemus! En ollut koskaan ennen käynyt Saksassa ja odotin innolla Berliiniin pääsemistä. Oli myös hauskaa päästä puhumaan hieman saksaa ja näkemään kulttuuria. Olin hämmästynyt siitä, että historiaa oli kaupungissa ihan joka puolella. Oli hienoa päästä käymään monessa kohteessa ja mielestäni näimme Berliinin tärkeimpiä ja tunnetuimpia nähtävyyksiä. Matkat kohteisiin oli järjestetty järkevästi ja oli mukavaa, että ohjelmaa oikeasti oli ja teimme paljon juttuja!

Mieleenpainuvin kokemus minulle oli Sachsenhausenin keskitysleiri. Se oli todella koskettava ja ajatuksia herättävä reissu. Oli myös todella mielenkiintoista nähdä jäljellä olevaa Berliinin muuria, sekä East Side Gallery oli mielestäni hyvin vaikuttava.

Kuva: Viivi Puskala
Kuva: Viivi Puskala

Kaupunki oli ylipäätään mielestäni todella ihana ja nähtävää kyllä riitti! Opin paljon uutta Saksan historiasta ja oli mielenkiintoista oppia muiden oppilaiden valmistelemien esitelmien kautta! Esitykset olivat paljon vaikuttavampia kun ne pidettiin itse kohteessa ja pääsi näkemään asioita samaa aikaa. Meillä oli reissussa tosi mukava porukka mukana ja oli mahtavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin! Tulimme kaikki yhdessä hyvin toimeen ja asioita oli kiva tehdä. Plussaa oli myös se, että joka päivä jäi riittävästi vapaa-aikaa ja sai kulkea vapaasti. Reissu onnistui ilman suurempia vaikeuksia ja olen tosi iloinen että lähdin matkalle mukaan! Kiitos erityisesti Lauralle ja Merville!

Kuva: Elisa Soldan
Kuva: Elisa Soldan
Sachsenhausen
Kuva: Elisa Soldan

 

Kuva: Elisa Soldan
Kuva: Elisa Soldan