Mielipide: Korit kaipaavat koripalloa

Siirtyminen Onnentielle on osoittanut joitain haasteita, kuten ahtaat käytävät ja äänekkään ilmastoinnin. Kuitenkin nämä ongelmat ovat unohtuneet mielestäni koripallon voimin. Tämä päiviä piristävä aktiviteetti vietiin meiltä, Onnentiellä opiskelevilta märskyiltä, kaikesta sen tuomasta hyvästä huolimatta. 

Ensimmäisen jakson puolessavälissä huomasimme salissa olleiden koripallojen kadonneen. Pallojen kadottua päivät koulussa ovat tuntuneet pidemmiltä ja välitunnit mitättömiltä. Pallojen poistamista perusteltiin sillä, että niiden pompottelusta aiheutuva ääni häiritsee päiväkotilasten päiväunia. Tällainen äärimmäinen toimi oli selvä ylilyönti. Pallojen suoran poistamisen sijasta olisi kaikille parempi vaihtoehto ollut esimerkiksi niiden piilottaminen päiväuniajan ajaksi. 

Liikuntasalissa korisukat heiluvat tällä hetkellä yhtä ruhtinaallisesti kuin Koben kiharat syystuulessa. Tämän on muututtava. Välituntien pallopelit ovat kohottaneet märskyjen yhteishenkeä ja monien mielialaa. Jokainen palloton päivä kasvattaa kaipuuta Mäkelänkadulle ja sen auditorioon. Koripallon pelaaminen on täydellinen vastapaino pulpetin ääressä istumiselle, ja tällaisessa poikkeuksellisessa ajassa tämänkaltaiset virikkeet ovat jaksamisen kannalta ehdottomia.

Teksti ja kuva: Ville Sani

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments