Märsky karanteenissa: 5 + 1 hyvää podcast-suositusta

Olemme kaikki nyt erikoisessa tilanteessa, jossa kukaan meistä ei ole ennen ollut. Sisällä istuminen koneen ääressä käy nopeasti tylsäksi ja uuvuttavaksi. Urheilessamme, siivotessamme tai vaikka kävelyillä voi musiikin kuuntelu myös käydä silloin tällöin tylsäksi. Itse olen todennut podcastien kuuntelun kehittäväksi ajanvietteeksi. Lue suositukset!

Podcasteja on tuhansia eri tyylisiä, kielisiä ja pituisia. Voit kuunnella esimerkiksi opettavia podcasteja, rikospodcasteja, yleisiä höpötyspodcasteja tai urheiluun liittyviä podcasteja, vaihtoehtoja siis löytyy jokaiselle. Suomenkielisiä podcasteja löytyy tietysti monia toisistaan poikkeavia, mutta jos taas haluaa kehittää kielitaitoa, kannattaa katsastaa esimerkiksi englanninkielisiä podcasteja, joita myös löytyy tuhansia erilaisia. Nyt ajattelin heittää teille muutaman podcastvinkin karanteenikuuntelemiseksi tylsyyden iskiessä!

Ensimmäinen podcastsuositus on Tuplakääk-podcast, joka on täydellinen “aivot narikkaan” -kuuntelukokemus. Kyseisessä podcastissa Kirsikka ja Enni puhuvat keskenään tämänhetkisistä julkkisjuoruista ja muista nykyhetken seuratuimmista vaikuttajista. Vaikka ei olisi kiinnostunut kyseisestä aiheesta, lupaan, että kyseinen podcast tarjoaa kuuntelijalle kunnon naurut! Tuplakääkkiä voi kuunnella esimerkiksi Spotifysta, Acastista, Muslasta ja Applen podcastsovelluksesta. 

Seuraavat pari podcastia liittyvät suoraan opiskeluun. Paineessa-niminen podcast löytyy muun muassa Spotifysta, kyseisen podcastin lyhyissä jaksoissa käsitellään opiskeluun liittyviä aiheita, kuten motivaation puutetta ja välivuoden mahdollisuutta. 

Toinen opiskelupodcast on nimeltään Psykopodiaa, tämäkin podcast löytyy esimerkiksi Spotifysta ja Podtailista. Nimensä mukaan podcastissa käsitellään psykologisia aiheita ja sen on täydellinen esimerkiksi ylioppilaskirjoituksiin valmistumiseen!

Viimeiset podcastsuositukset ovat omia henkilökohtaisia suosikkejani. Nämä kaksi podcastia käsittelevät kumpikin pääsääntöisesti katoamistapauksia, henkirikoksia ja muita mysteereitä. True Crime Guys -podcastia vetää kaksi rentoa miesjuontajaa. 

My Favorite Murder -podcastissa taas keskustelevat Karen ja Georgia. Kyseisen podcastin juontajat ovat molemmat koomikoita, joten podcast on tehty rennolla otteella. Molemmat podcastit ovat englanniksi, joten voit niitä kuunnellessasi kehittää myöskin englanninkielen taitojasi. Näitäkin podcasteja voit kuunnella esimerkiksi Spotifysta!

Teksti: Sara Hakala

OPETTAJAN LISÄVINKKI! Äärimmäisen ajankohtainen podcast-suositus: Pariskunta poikkeustilassa -podcastissa helsinkiläinen nuori pariskunta kertoo arjestaan karanteenissa. Miten etätyöt sujuu kaksiossa ja miten parisuhde kestää poikkeustilassa? Podcastia voi kuunnella Spotifysta.

Pariskunta poikkeustilassa | Free Listening on SoundCloud
Kuva: Omer Levin.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments