ROOMAN LEIRIKOULU 10.–16.4.2018

Leirikoululaiset poseeraavat Colosseumin edessä

 Huhtikuisena tiistaiaamuna matkamme kohti Roomaa sai alkunsa. Mukaan matkalle lähti kirjava joukko eri-ikäisiä Märskyjä yhdessä rehtori Vesa Vihervän sekä opettajien Maarit Keistisen ja Minna Strengin kanssa. Rooman leirikoulu kesti yhteensä kuusi päivää ja viisi yötä, jonka aikana ehdimme tutustua Rooman historiaan ja kulttuuriin.

Matkamme alkoi tiistaina kävelyretkellä, jonka aikana tutustuimme hotellimme ympäristöön sekä piipahdimme muutamilla Rooman turistinähtävyyksillä kuten Pantheonissa ja Vittorio Emanuele II monumentilla. Keskiviikon teemana oli antiikin aika, jolloin vierailimme Forum Boariumilla, Forum Romanumilla sekä Colosseumissa.

Torstaina matkamme suuntasi kohti Vatikaanivaltiota. Yllätykseksemme saimme huomata, kuinka helposti valtion rajojen yli voi vain kävellä huomaamatta mitään. Vatikaanissa vierailimme Vatikaanin museoissa sekä Pietarinkirkossa. Vatikaanin museossa saimme jopa vartijat peräämme, kun rehtori Vesa Vihervä kertoi meille vierailun yhteydessä museon esineistä ja hänet tuomittiinkin tästä syystä puhekieltoon museovierailun loppuajaksi.

551 rapppusen jälkeen Pietarin kirkon kupolissa

Perjantaina vietimme kirkkopäivää ja matkamme suuntautui kolmeen eri kirkkoon: San Clementeen, Lateraanikirkkoon sekä Sant’ Ignazio di Loyola nimiseen jesuiittakirkkoon. Vierailimme myös Pyhillä portailla, jotka meidän harmiksemme kuitenkin olivat remontissa ja käytössä olivat varaportaat. Perjantain iltapäivän ohjelmaan kuului myös vierailu Capitoliumin museoissa.

Lauantaina edessä oli viimeinen yhteinen kohteemme, San Sebastianin katakombit. Syvälle maan alle uppoavat katakombit tarjosivat jännitystä, vaikka ruumiiden jäännökset jäivätkin näkemättä. Sunnuntaiaamusta osa opiskelijoista suuntasi vielä kohti Porta Portesen markkinoita ennen paluumatkaamme kohti Suomea.

Matkan aikana saimme kuulla Vesan opastuksen lisäksi opiskelijoiden esitelmiä muun muassa Rooman historiasta ja legendoista, Forum Romanumista, Vestan neitsyistä, Circus Maximuksesta, orjista, manalanportista sekä paaveista.

Kuuden päivän aikana ehdimme vierailla hyvin monissa tunnetuissa kohteissa ja kävelykilometrejä kertyi mukavasti. Vapaa-aikaa oli kuitenkin iltaisin, jolloin suurin osa ajasta kului Via Corso -nimisellä kadulla ostosten merkeissä sekä hyvän ruuan ja gelaton äärellä. Matkan aikana opimme paljon uutta Roomasta sekä tutustuimme toisiimme. Kaiken tämän lisäksi pääsimme nauttimaan Rooman loistavasta säästä!

Teksti: Siiri Turunen

 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments