Kokkaa kuin lajikapteenit! Haastattelussa Anton ja Pietari

Pietari ja Anton

Anton Koskue, käsipallon lajikapteeni, ja Pietari Porttikivi, salibandyn lajikapteeni, kertovat, millaista on toimia lajikapteenina Mäkelänrinteen lukiossa vuonna 2021-2022.

Mikä on lajikapteeni?

Melkein jokaisesta lajista valitaan vähintään yksi lajikapteeni. Hän edustaa lajiaan lajikapteenien kesken käydyissä palavereissa sekä lajista riippuen pääsee vaikuttamaan koulun toimintaan.

Miten lajikapteenin rooli näkyy lajissanne?

Käsipallossa on yksi lajikapteeni. Lajikapteenin rooli ei juurikaan eroa muista urheilijoista. Ainoa ero on, että käyn silloin tällöin tapaamisissa muiden lajikapteenien ja Kim Forssblomin kanssa. 

Meillä salibandyssa lajikapteeneja on yhteensä neljä, joista kaksi on ns. varakapteeneja. Lajikapteenin rooli ei kauheasti näy treeneissä. Viime vuonna meillä lajikapteeni saattoi vetää joskus alkulämmöt tai auttaa valmentajia. 

Tuoko lajikapteenina oleminen joitain etuja? Entä mikä on parasta lajikapteenina olemisessa?

Jokainen lajikapteeni pääsee kerran lukuvuodessa pitämään someviikon omasta lajistaan Mäkelänrinteen lukion Instagram-tilille. Sinne päivitetään tietoa lajista ja kerrotaan hieman, millainen arkirytmi lajin edustajalla on. Lajikapteenit pääsevät myös halutessaan tsemppaamaan nuoria urheilijoita esimerkiksi Yläkoulu-leireillä. 

Parasta on se, että pääsee tutustumaan eri lajien edustajiin ja heidän lajeihinsa.

Opettaako lajikapteenina oleminen jotain taitoja?

Lajikateenisuus opettaa johtajuutta kentällä ja sen ulkopuolella, ja sen kautta saa myös tärkeitä vuorovaikutustaitoja, jotka ovat hyödyllisiä urheilijan elämässä.

Mitä lajikapteeniksi pääseminen vaatii?

Se vaatii tunnollisuuta, oma-aloitteisuutta, luotettavuutta ja sosiaalisia taitoja.

Miten lajikapteeni valitaan?

Käsipallossa tänä vuonna valmentaja valitsi kapteenin. Jonain vuosina kateeni on myös valittu äänestämällä.

Viimeiseksi, kerro lempiruokasi:

Jos huomaat jääkaapissasi vanhaa maitoa, älä luovuta, vaan tee siitä BanskuRäiskäleitä!

-Anton

Anton: sopivan rapeat proteiinipitoiset “BanskuRäiskäleet”

TÄSSÄ RESEPTI:

  • 2 luomubanaani (ei liian vihreä eikä liian musta, mieluiten kolumbialaista)
  • 2 dl punaista maitoa (hätätapauksessa muutaman päivän vanha kevytmaito käy myös, vain virolainen) HUOM.! “Jos huomaat jääkaapissasi vanhaa maitoa, älä luovuta, vaan tee siitä BanskuRäiskäleitä!”
  • 1 rkl chiliä tai minttua oman maun mukaan (enempi parempi). Tuo mukavan potkun aamuun ja joillain muuhunkin 😉
  • snadi piraus siirappia itse kerättyjen mustikoiden tai puolukoiden kera HUOM.! ”Älä missään nimessä sekoita puolukoita punakoisoihin. Itse opin kantapään kautta 😤☠️” 
  • sokeria (enempi parempi)
  • 2 valkoista kananmunaa
  • 2 tlk pinaattia – hyvä protskulähde!
  • sopiva määrä leivinjauhetta 

Valmistus: Sekoita ainekset keskenään. Anna vetäytyä ja nousta terävöittävien nokosten ajan (muista laittaa herätys). Täräytä lopputulos pannulle, ja kun ne ovat sopivan rapeat ota ne pois. Suosittelen myös räiskäleen kääntämistä aina silloin tällöin. Jos haluat vielä loppuun laittaa joitakin kastikkeita räiskäleiden päälle, tässä muutama suositus: ketsuppi, nutella ja aioli.

Iloista ruuanlaittoa ja hyvää ruokahalua. 

Resepti on hyvin vaikea valmistaa, ja ainekset löytyvät kaukaisilta mailta, jonne ei kaikilla ole pääsyä.

-Pietari

Pietari: Tämä on todella henkilökohtainen resepti suvulleni 📜

  • Se on kulkenut ajan saatossa sukupolvelta toiselle 👨‍👩‍👧‍👦
  • Minua jännittää jakaa tämä, ja älköön kukaan jakako sitä internetissä. Resepti on hyvin vaikea valmistaa, ja ainekset löytyvät kaukaisilta mailta, jonne ei kaikilla ole pääsyä. Ruoan valmistus ei sovi heikoille, ja se vaatii vuosien osaamista. Vuosien varrella tuhannet ovat yrittäneet valmistaa tätä sukuperintöä onnistumatta. Seuraukset eivät ole olleet mukavat. Maailman suuret tahot havittelevat tätä aarretta. 

Kiitos haastattelusta Pietari ja Anton!

Työryhmä: Pietari Porttikivi, Anton Koskue, Peppi Palmuaro, Joona Hakola

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments