Mielipide: Lähde välitunneilla ulkoilemaan!

Olen viettänyt monet välitunnit puhelin kourassa maski päässä ihmisten täyttämällä käytävällä. Viime aikoina olen alkanut muuttamaan tätä tututtua tapaa viettää välitunnit. Olen nimittäin lähtenyt viettämään niitä ulos. Toisina päivinä olen tehnyt lyhyen kävelylenkin koulun lähiympäristössä ja toisina päivinä olen mennyt koulun viereiselle puistoalueelleen penkille istumaan.

Se, että saa ottaa maskin pois  kasvoilta ja hengittää raikasta ilmaa sisään, tuntuu kerta kaikkiaan ihanalta. Se virkistää, ja on huomattavasti helpompi jaksaa koulupäivä loppuun. Ulkona myös turvavälin pitäminen muihin ihmisiin on vaivatonta. 

Itse koen ruokatauon parhaaksi ajaksi tälle pienelle happihyppelylle, sillä muilla välitunnille on siihen liian vähän aikaa. Onnentien toimipisteen ympäristö on mahtava paikka ulkoilulle. Vieressä on puistoalue, idyllinen puutaloasuinalue sekä mielenkiintoinen Taivaskallion alue. 

Sateinen syksy ja ilmojen kylmeneminen vievät ymmärrettävästi pois ihmisten intoa lähteä välitunnilla ulos. Joka päivä ei kuitenkaan sada ja sadepäivänä on helppo jättää ulkovälitunnin viettämisen väliin. Kylmyydeltä on myös helppo suojautua – pukeutuu vain tarpeeksi lämpimästi. 

Eli ensi ruokatunnilla suostuttele kaveri mukaan tai ota seuraksi kännykkä, kuulokkeet ja hyvä biisi ja lähde ulos.

Teksti: Salme Koskela

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments