Märsky karanteenissa: opiskelijan mietteitä

Herätyskello soi 15 minuuttia ennen päivän ensimmäistä oppituntia. Torkut vielä viisi minuuttia, jonka jälkeen käyt keittämässä kahvit ja avaat tietokoneen. Tunnilla ihmettelet, kuinka ihmeessä opettaja jaksaa päivästä toiseen innostua aiheesta kuin aiheesta samalla, kun itse meinaat nukahtaa kamera päällä läppärin ääreen.

Edessä olisi vielä pari oppituntia, ja kurssien muitakin töitä pitäisi jaksaa työstää. Koulupäivän jälkeen mieli virkistyy, kun pääsee taas liikkumaan ja harrastamaan. Voisiko päivän kuitenkin jaksottaa paremmin, jotta aivot ja kroppa pysyisivät virkeinä heti aamusta asti?

Itse toteutin yllä mainittua päivärytmiä ensimmäisen viikon etäopiskelun parissa, kunnes huomasin olevani päivästä toiseen normaalia väsyneempi. Päätin siis kokeilla jotain erilaista. Jo seuraavalla viikolla tunsin, kuinka mieli ja keho olivat virkeämpiä. Koulutehtävät sujuivat ripeämmin ja palautuminen parani edellisen päivän treeneistä.

Päivärytmi ei muuttunut paljoa, mutta vaikutuksen huomasi heti. Tarvitsi vain asettaa herätyskello tunnilla taaksepäin ja käydä ulkoilemassa lenkkipolulla tai ulkotelineillä. Se saa päivän reippaasti käyntiin, jolloin opiskelukin sujuu paremmin. Koulupäivän jälkeen on vielä hyvin virtaa tehdä päivän toinen treeni. Ilta on täten pyhitetty hyvällä omalla tunnolla Netflix-sarjoille, perheelle sekä ystäville netin välityksellä.

Tämänhetkiset rajoitukset eivät tietenkään ole miellyttäviä tai toivottuja, mutta tästäkin tilanteesta löytyy puolensa. Uskon, että koronaviruksen myötä ihmiset – mukaan lukien kaikki kiireiset urheilulukiolaiset – ovat ulkoilleet normaalia enemmän. Raitis ilma tekee hyvää keholle ja mielelle, minkä moni on varmasti huomannut – jos ei jo aikaisemmin – viimeistään nyt. 

Teksti: Leevi Lepistö

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments