Huumoria koeviikkoon!

Olimme äidinkielen puhekurssin ryhmäläisten kanssa katsomassa Helsingin kulttuurikeskus Caisassa stand up -keikkaa. Keikka oli sopiva kevennys samaan aikaan käynnissä olevalle koeviikolle.

Stand up -keikan nimi oli ”Hauskoja lähiöilmiöitä”, ja sitä juonsi sosiaalisesta mediastakin tuttu Seksikäs suklaa. Keikkaa pitivät sarja erilaisia koomikoita kertoen mitä hauskempia tarinoita.

Seksikäs suklaa on tunnettu pirteydestään ja hauskoista letkautuksistaan eikä tälläkään kertaan vältytty niiltä. Hän kertoi esiintyjien välissä hauskoja tarinoita viihdyttäen ja lämmittäen yleisöä aina seuraavaa koomikkoa varten.

Illan juontajana nähtiin Seksikäs suklaa.

Koomikot käsittelivät paljolti arkisia asioita, mutta mukaan mahtui myös vahvoja ja raskaitakin asioita ja monet käsittelivät asioita, joista ei usein uskalleta puhua ääneen. Erityisesti mieleen jäi eräs naiskoomikko, joka puhui ulkonäön merkityksestä vuokrakodin saamisessa. 

Kulttuurikeskus Caisa turvautui pelkistettyyn lavastukseen. Yleisö istui lähellä koomikkoa ja alue, jossa istuimme, oli täysin musta ja se oli vuorattu mustilla verhoilla. Paikalla oli kuitenkin huikea taustamusiikin luoja DJ sekä erilaisia valotehosteita. Tapahtumassa oli myös pieni kahvila, josta yleisö sai halutessaan hakea syötävää ja juotavaa väliajalla. 

Äidinkielen puheviestinnän kurssin oppilaan Aleksi Kareisen kommentit ja mietteet voit lukea alapuolelta.

Oliko tämä ensimmäinen näkemäsi stand up ja oliko sinulla joitakin odotuksia?

– Sellanen minkä muistan niin kyllä. Oletin, että keikka olisi ollut yhden esiintyjän pitämä. Muuten ei ollut mitenkään hirmu korkeat odotukset.

Mitä pidit stand up -keikasta?

– En menisi uudestaan, mutta ensimmäiseksi kerraksi se oli hyvä. Esiintyjien taso oli vaihteleva.

Mikä jäi erityisesti mieleen?

– Esiintyjä, joka oli kaikista eniten kontaktissa yleisön kanssa.

Mitä mieltä olit esiintymispaikasta?

– En tiennyt paikkaa entuudestaan, mutta mielestäni se oli yllättävän hieno. Paikkaa voin suositella.

Teksti ja kuvat: Janna Häyrinen, puheviestinnän kurssilainen

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments