Kohtaaminen Märskyssä I

Johanna Rauhala
Johanna Rauhala

Teksti: Meri Mäkelä
Kuva: Anne-Eeni Avell

Kouluissa on opettajien lisäksi töissä ihmisiä, joiden työllä on suuri merkitys koulunkäynnin sujuvuuden kannalta. Koulusihteeri on yksi näistä ihmisistä.
Koulusihteerin virkaan kuuluu paljon muutakin kuin pelkästään bussilippujen hankkimista oppilaille. Hän huolehtii muun muassa oppilaiden Wilma-tunnuksista, oppilasrekisterin tietojen päivittämisestä ja erilaisten materiaalien tilauksesta. Jos olet lähdössä ulkomaille vaihtoon, yleensä sihteeri huolehtii tarvittavien asiakirjojen kääntämisestä. Mäkelänrinteen urheiluun erikoistumisen myötä työtä on hieman enemmän kuin tavallisesti. Mäkelänrinteen lukion koulusihteerin Johanna Rauhalan mukaan kiireisintä on varsinkin syksyisin uusien oppilaiden saapuessa sekä ylioppilaskirjoitusten aikana.

Sihteerin koulutuksen voi hankkia Suomen liikemiesten kauppaopiston kautta ja koulutukseen pääsyyn on melko tiukat kriteerit eli sisäänpääsy on hankalaa ja vaatii luonteenlujuutta. Sihteerin työ on vaativaa ja vaatii paljon tarkkuutta. Rauhalan mukaan myös hyvä muisti ja organisointikyky on hyödyksi alalla. Tämä on helppo uskoa ajatellessa kaikkia erilaisia tehtäviä, joita työ pitää sisällään.

Rauhala kertoo pitävänsä työstä, vaikka hän itse päätyikin alalle vahingossa. Lukiosta valmistumisen ja merkonomin tutkinnon suorittamisen jälkeen Rauhala toimi kotiäitinä. Myöhemmin hän suoritti sihteerin työtä varten vaadittavan toisen asteen koulutuksen. Etsiessään töitä alalta, hän sattui löytämään vapaan työpaikan Mäkelänrinteen lukiosta. Rauhala on työskennellyt Märskyssä siitä lähtien, eli noin 18 vuotta. Hän kertoo viihtyneensä hyvin ja että Märskystä on tullut hänelle hyvin rakas paikka. Rauhala kannustaa kaikkia Märskyn oppilaita panostamaan lukio-opintoihinsa. Lukio toimii pohjana tulevaisuudelle ja on tärkeää osata käyttää aikansa hyvin.

Vapaa-aikaansa Rauhala viettää kahden lapsensa ja lapsenlapsensa kanssa sekä lenkkeilemällä.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments