Märsky-päivä 24.10.2014

Seniorit vastaan nyky-Märskyt

Seniorit vastaan nyky-Märskyt

Teksti ja kuvat: Hilma Leppioja

Perjantaina (24.10) vietettiin Märsky-päivää ja perinteisesti auditoriossa valittiin Vuoden Märsky ja seniorit kisailivat nyky-Märskyjä vastaan.

Vuoden Märsky -tittelin voi saada, jos on saanut menestystä opinnoissa, urheilussa tai työelämässä. Tänä vuonna Vuoden Märskyksi valittiin Bulevardin klinikan johtava lääkäri, kirurgi ja ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Jan Lassus.

Jan Lassus

Jan Lassus

Jan kertoo tittelin tulleen täytenä yllätyksenä ja hän arvostaa sitä. “Vuoden Märsky on kunnia, jota ei voi hakea”, Jan kertoo puheessaan. Hän vaikuttaa olevan todella ylpeä siitä, että on käynyt tälläisen lukion kuin Märsky ja hänen mielestään lukiomme vahvoja puolia ovat esimerkiksi vapaus toimia itsenäisesti, opettajien luottamus oppilaisiin ja totta kai kuuluisa ”Märsky-henki”. Huonoja puolia, mitä ei siis tietenkään ole, Jan ei keksi. Jan haluaa sanoa meille lukiolaisille, että pitää uskoa omiin unelmiin ja tavoitella niitä rohkeasti. Hänen mielestään mielenkiintoisin osa elämää on se vaihe, jolloin unelmia jahdataan. Eli ei välttämättä unelmien saavuttaminen ole elämän kohokohta. Ja kuten puheessa kuulimme, Janin mielestä on tärkeää laittaa hyvä kiertämään, se palkitaan myöhemmin!

Perjantaina tietenkin myös kisailtiin. Tänä vuonna yritettiin kaataa maitopurkkeja ritsoilla, mikä osoittautui, ainakin senioreille, todella vaikeaksi. Ja tietenkin Nyky-Märskyt voittivat ylivoimaisesti. Ehkä ensi vuonna senioritkin pärjäävät sitten paremmin. Kaikilla näytti kyllä olevan kuitenkin hauskaa!

Aihe(et): Ajankohtaista, Haastattelut, Märskyt maailmalla, Oppilastöitä Avainsanat: , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *